Για 4 άτομα ()
1. Πρώτα φτιάχνετε τη ζύμη: Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Κατόπιν, ρίχνετε τη βανιλίνη, το αλάτι, το κακάο και το αλεύρι. Τα χτυπάτε ξανά, αλλά όχι για πολύ, ώστε να μη φουσκώσει το μπράουνι κατά το ψήσιμο.
2. Βουτυρώνετε ελαφρώς ένα ταψί 45x25 εκ., ρίχνετε τη ζύμη και ψήνετε για 20-25΄στους 180 C σε προθερμασμένο φούρνο. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει τελείως.
3. Στο μεταξύ, φτιάχνετε την κρέμα από τα μπισκότα. Βάζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζετε εντελώς ή τα βάζετε μέσα σε μια σακούλα και τα χτυπάτε με πλάστη. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα 115 γρ. τυρί κρέμα και χτυπάτε το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο ακόμα τυρί κρέμα.
4. Όταν το μπράουνι κρυώσει εντελώς απλώνετε από πάνω την κρέμα, με τη βοήθεια μίας σπάτουλας ζαχαροπλαστικής. Πασπαλίζετε με την τριμμένη κουβερτούρα, το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε.
Όσο πιο μεγάλο ταψί χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο επίπεδο θα γίνει το μπράουνι και θα έχει τη μορφή μπάρας.