alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

brownies oreo top

Μετατρέψτε το κλασικό μπράουνις σε πλούσια λαχταριστά κομμάτια κέικ με επικάλυψη από τυρί κρέμα και σοκολάτα κουβερτούρα

ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

brownies oreo top

Μετατρέψτε το κλασικό μπράουνις σε πλούσια λαχταριστά κομμάτια κέικ με επικάλυψη από τυρί κρέμα και σοκολάτα κουβερτούρα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για γαρνίρισμα

  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

Για τη ζύμη

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ.γλυκ. βανιλίνη
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο
  • 1 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι

Για την επικάλυψη

  • 1 πακέτο μπισκότα γεμιστά, σοκολάτα
  • 115 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πρώτα φτιάχνετε τη ζύμη: Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Κατόπιν, ρίχνετε  τη βανιλίνη, το αλάτι, το κακάο και το αλεύρι. Τα χτυπάτε ξανά, αλλά όχι για πολύ, ώστε να μη φουσκώσει το μπράουνι κατά το ψήσιμο.


2. Βουτυρώνετε ελαφρώς ένα ταψί 45x25 εκ., ρίχνετε τη ζύμη και ψήνετε για 20-25΄στους 180 C σε προθερμασμένο φούρνο. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει τελείως.


3. Στο μεταξύ, φτιάχνετε την κρέμα από τα μπισκότα. Βάζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζετε εντελώς ή τα βάζετε μέσα σε μια σακούλα και τα χτυπάτε με πλάστη. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα 115 γρ. τυρί κρέμα και χτυπάτε το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο ακόμα τυρί κρέμα.


4. Όταν το μπράουνι κρυώσει εντελώς απλώνετε από πάνω την κρέμα, με τη βοήθεια μίας σπάτουλας ζαχαροπλαστικής. Πασπαλίζετε με την τριμμένη κουβερτούρα, το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Όσο πιο μεγάλο ταψί χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο επίπεδο θα γίνει το μπράουνι και θα έχει τη μορφή μπάρας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face