Για 8 άτομα ()
1. Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο, τις βανιλίνες, την κανέλα, τα καρύδια χοντροκομμένα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταγόνες κουβερτούρας και τα ανακατεύετε πολύ καλά με μια κουτάλα. Προσθέτετε στο μπολ 2 ¾ φλιτζάνια τσαγιού νερό και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
2. Αλείφετε μια φόρμα του κέικ (κατά προτίμηση σιλικόνης) με το ταχίνι και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι όλη την φόρμα, περιμετρικά αλλά και στη βάση της.
3. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50΄.
4. Τοποθετείτε το κέικ σε μια πιατέλα, το αφήνετε να κρυώσει και το αναποδογυρίζετε αφού πρώτα έχετε εισχωρήσει ένα μαχαιράκι περιμετρικά της φόρμας. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορείτε να μοιράσετε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια. Σε αυτή την περίπτωση ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35΄- 40΄.