alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

strudel large

Υπέροχο γλυκάκι με τραγή υφή από το φύλο κρούστας και σοκολατένια μυρωδάτη γέμιση από τα αχλάδι και τα μπισκότα amaretti

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ

strudel large

Υπέροχο γλυκάκι με τραγή υφή από το φύλο κρούστας και σοκολατένια μυρωδάτη γέμιση από τα αχλάδι και τα μπισκότα amaretti

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€,

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 αχλάδια αποφλοιωμένα και καθαρισμένα από κουκούτσια, κομμένα σε φέτες
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 κουτ. σουπ. κακάο
  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη καστανή (με μελάσσα)
  • 2 φλιτζάνια μπισκότα αμαρέτι σπασμένα με το χέρι
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (65% περιεκτικότητα σε κακάο) χοντροκομμένη
  • 5 χωριάτικα φύλλα ολικής άλεσης ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο λιωμένο

Για γαρνίρισμα

  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190℃. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα αχλάδια, το μείγμα μπαχαρικών, το μισό κακάο, την καστανή ζάχαρη, τα μπισκότα Amaretti σπασμένα στο χέρι και την τεμαχισμένη σοκολάτα.


2. Δουλεύοντας γρήγορα το φύλλο κρούστας ώστε να μη στεγνώσει, τοποθετείτε ένα φύλλο σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και το βουτυρώνετε με ένα πινέλο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 4 χωριάτικα φύλλα ολικής άλεσης ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ και τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο.


3. Απλώνετε με ένα κουτάλι το μείγμα στο κέντρο της ζύμης αφήνοντας 5 εκατοστά στις άκρες. Ενώνετε τα δύο μικρότερα άκρα πάνω από τη γέμιση και το γυρίζετε σε ρολό (δε χρειάζεται να είναι σφιχτό το ρολό). Το μεταφέρετε σε ταψί με λαδόκολα και τοποθετείτε την ένωση του φύλλου στο κάτω μέρος.


4. Αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο την επιφάνεια του γλυκού και ψήνετε για 25-30΄ στους 180μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζετε με την ζάχαρη άχνη και το υπόλοιπο κακάο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το φύλλο όταν ανοιχτεί από τη συσκευασία του και έρθει σε επαφή με τον αέρα ξεραίνεται. Γι' αυτό πρέπει να δουλευτεί άμεσα ή να σκεπαστεί με βαμβακερή πετσέτα, νωτισμένη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face