Για 8 άτομα ()
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190℃. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα αχλάδια, το μείγμα μπαχαρικών, το μισό κακάο, την καστανή ζάχαρη, τα μπισκότα Amaretti σπασμένα στο χέρι και την τεμαχισμένη σοκολάτα.
2. Δουλεύοντας γρήγορα το φύλλο κρούστας ώστε να μη στεγνώσει, τοποθετείτε ένα φύλλο σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και το βουτυρώνετε με ένα πινέλο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 4 χωριάτικα φύλλα ολικής άλεσης ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ και τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο.
3. Απλώνετε με ένα κουτάλι το μείγμα στο κέντρο της ζύμης αφήνοντας 5 εκατοστά στις άκρες. Ενώνετε τα δύο μικρότερα άκρα πάνω από τη γέμιση και το γυρίζετε σε ρολό (δε χρειάζεται να είναι σφιχτό το ρολό). Το μεταφέρετε σε ταψί με λαδόκολα και τοποθετείτε την ένωση του φύλλου στο κάτω μέρος.
4. Αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο την επιφάνεια του γλυκού και ψήνετε για 25-30΄ στους 180μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζετε με την ζάχαρη άχνη και το υπόλοιπο κακάο και σερβίρετε.
Το φύλλο όταν ανοιχτεί από τη συσκευασία του και έρθει σε επαφή με τον αέρα ξεραίνεται. Γι' αυτό πρέπει να δουλευτεί άμεσα ή να σκεπαστεί με βαμβακερή πετσέτα, νωτισμένη.