Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τη βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της βάσης και ανακατεύετε με τα χέρια σας γρήγορα για 3 λεπτά μέχρι η ζύμη να σχηματίσει μπάλα, στην αρχή θα είναι ψιχουλιαστή. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να στερεοποιηθεί το βούτυρο.
2. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετείτε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Στρώνετε το φύλλο σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα 22 με 25 εκατοστών και τρυπάτε την επιφάνειά του καλά με ένα πιρούνι. Ψήνετε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά. Βγάζετε τη βάση από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει καλά.
3. Φτιάχνετε την κρέμα. Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 15 λεπτά. Ρίχνετε το ανθότυρο σε ένα μπολ και το σπάτε πολύ καλά με το πιρούνι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνετε με μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτετε τη στραγγισμένη ζελατίνη ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με το ανθότυρο. Ανακατεύετε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να κρυώσει.
4. Γεμίζετε την τάρτα με την κρέμα και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 20 λεπτά να παγώσει.
5. Καθαρίζετε τα πορτοκάλια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Αραδιάζετε τις φέτες πορτοκαλιού πάνω στην επιφάνεια της τάρτα και σερβίρετε.
Τα πορτοκάλια τα βάζετε την τελευταία στιγμή πριν σερβίρετε την τάρτα γιατί αλλιώς θα βγάλουν τον χυμό τους και θα πανιάσει η τάρτα. Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε και με στραγγισμένο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι κομμένο σε φέτες.