alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tarte aux pommes top

Η πιο όμορφη και διάσημη Γαλλική τάρτα μήλου, tarte aux pommes, μετά την tarte tatin. Εντυπωσιακή σαν κόσμημα, νόστιμη και μοσχομυριστή σαν λουλούδι

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

tarte aux pommes top

Η πιο όμορφη και διάσημη Γαλλική τάρτα μήλου, tarte aux pommes, μετά την tarte tatin. Εντυπωσιακή σαν κόσμημα, νόστιμη και μοσχομυριστή σαν λουλούδι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για από πάνω

  • 4 πράσινα μήλα
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σουπ. μαρμελάδα μήλο
  • 1 κουτ. σουπ. χλιαρό νερό

Για τη ζύμη

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

Για την κρέμα

  • 1 1/4 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1/2 κουτ. σουπ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

Για το πασπάλισμα

  • 2 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη ζύμη. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και τα αλάτι και ανακατεύετε ελαφρά με τον γάντζο. Προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και χτυπάτε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι η ζύμη σας να γίνει ψιχουλιαστή. Προσθέτετε σιγά – σιγά το κρύο νερό και ανακατεύετε μέχρι η ζύμη σας να σχηματίσει μια μπάλα γύρω από τον γάντζο.


2. Αποσύρετε την ζύμη από το μίξερ τη δουλεύετε λίγο με τα χέρια σας και την τυλίγετε με μεμβράνη. Την τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει.


3. Εν των μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι πριν το σημείο βρασμού. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε με τον αυγοδάρτη τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Σταδιακά προσθέτετε στο μείγμα των κρόκων το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρετε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, περίπου 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε την κρέμα με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μην πιάσει κρούστα, και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.


4. Φτιάχνετε την τάρτα. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετείτε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Με έναν πλάστη την ανοίγετε σε φύλλο διαμέτρου30 εκ. Μεταφέρετε το φύλλο σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 25εκ. και καλύπτετε την βάση και τα τοιχώματά της.


5. Σκεπάζετε την βάση της τάρτας με ένα αντικολλητικό χαρτί, τη γεμίζετε με όσπρια και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.


6. Φτιάχνετε τα μήλα. Καθαρίζετε τα μήλα και αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια. Τα κόβετε οριζόντια στη μέση και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε κάθε κομμάτι σε γυρλάντα χωρίς να το κόψετε. Αραδιάζετε τα μήλα σε μια πιατέλα, τα περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού και τα πασπαλίζετε με την ζάχαρη.


7. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο, αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί και τα όσπρια και απλώνετε στην επιφάνειά της την κρέμα και αραδιάζετε από πάνω τα μήλα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε την μαρμελάδα με το νερό και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια των μήλων. Βάζετε την τάρτα στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα.


8. Αποσύρετε την τάρτα από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει καλά, την πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε την τάρτα και κόβοντας τα μήλα σε φέτες. Τότε όμως δεν θα έχετε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face