Για 4 άτομα ()
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνετε το μπέικον και το σοτάρετε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφαιρείτε το μπέικον με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε στην άκρη.
2. Εν τω μεταξύ, στεγνώνετε το κοτόπουλο σε απορροφητικό χαρτί. Το πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι από όλες τις πλευρές. Σοτάρετε το κοτόπουλο, λίγα – λίγα τα κομμάτια κάθε φορά, μέχρι να πάρει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Αφαιρείτε το κοτόπουλο και το αφήνετε μαζί με το μπέικον στην άκρη.
3. Προσθέτετε, τα καρότα, το κρεμμύδι, 2 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρετε σε χαμηλή θερμοκρασία, για 10 με 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνετε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε το μπέικον και το κοτόπουλο, καθώς και τους χυμούς που έχουν τρέξει στο σκεύος που φυλάξατε το κοτόπουλο. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου, και το θυμάρι και αφήνετε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 – 40 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά και να μην είναι ροζ στο εσωτερικό του.
4. Λιώνετε με το πιρούνι 1 κ.σ. βούτυρο και το ανακατεύετε με το αλεύρι. Λιώνετε το μείγμα βουτύρου στο ζεστό φαγητό και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε κατά κρεμμυδάκια και ανακατεύετε.
5. Σε ένα μέτριο τηγάνι, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία φωτιά για 5 με 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα προσθέτετε στο φαγητό και το αφήνετε να σιγοβράσει για ακόμα 10 λεπτά. Δοκιμάζετε και αν χρειαστεί προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Μπορείτε αν θέλετε να παραλείψετε το μπέικον.