alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

lollipos kotopoulo top 18 03 2018

Το τέλειο μεζεδάκι για πάρτι, μπουφέ και bbq με φίλους στον κήπο!

LOLLIPOPS ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ BBQ

lollipos kotopoulo top 18 03 2018

Το τέλειο μεζεδάκι για πάρτι, μπουφέ και bbq με φίλους στον κήπο!

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 5 μπουτάκια κοτόπουλου με το κόκαλο
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουτ. σουπ. σκόρδο σκόνη
  • 1 κουτ. σουπ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 αυγά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 10 κουτ. σουπ. σάλτσα bbq Brava
  • 1 κουτ. σουπ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε περιμετρικά το δέρμα γύρω από το κόκαλο έτσι ώστε να αρχίσει να διαχωρίζεται. Σπρώχνετε το δέρμα προς τα κάτω μαζί με το κρέας μέχρι να σχηματιστεί μια μικρή μπάλα κοντά στην κλείδωση του μπουτιού. Καθαρίζετε το πάνω μέρος από το μπουτάκι ώστε να είναι μόνο το κόκαλο, αφαιρώντας τον χόνδρο του ποδιού.


2. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα χωριστό μπολ. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα δεύτερο μπολ και τη φρυγανιά σε ένα τρίτο. Μέσα στη φρυγανιά ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και την πάπρικα. Βουτάτε τα μπουτάκια πρώτα στην κρέμα γάλακτος, μετά στα αυγά και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά με τα μπαχαρικά. Με το χέρι σας παίρνετε μείγμα από τη φρυγανιά και το κολλάτε γύρω από το μπουτάκι.


3. Στρώνετε σε ένα ταψάκι λαδόκολλα και τοποθετείτε τα μπουτάκια όρθια. Τα ψήνετε για περίπου 45-50’ λεπτά στους 180 C βαθμούς στον αέρα.


4. Αφού ψηθούν τα περνάτε με σάλτσα bbq BRAVA και τα σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να τα βουτύξετε στη σάλτσα bbq και να τα ξαναβάλετε στο φούρνο για 15’ λεπτά ώστε να γλασάρει η σάλτσα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face