alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kokkoras pastitsada top 20 12 2018

Από τις πιο αγαπημένες συνταγές για όλη την οικογένεια! Το μυστικό για να είναι απόλυτα επιτυχημένη αυτή η παστιτσάδα είναι ο χωριάτικος κόκορας, οι φρέσκες ντομάτες, το χοντρά μακαρόνια και φυσικά η τριμμένη μαλακή μυζήθρα!

ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ

kokkoras pastitsada top 20 12 2018

Από τις πιο αγαπημένες συνταγές για όλη την οικογένεια! Το μυστικό για να είναι απόλυτα επιτυχημένη αυτή η παστιτσάδα είναι ο χωριάτικος κόκορας, οι φρέσκες ντομάτες, το χοντρά μακαρόνια και φυσικά η τριμμένη μαλακή μυζήθρα!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κόκορα (2 κιλά περίπου) κομμένο σε μερίδες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 5 ντομάτες φρέσκιες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
  • 1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί αρετσίνωτο
  • 1 κουτ.γλυκ. γαρίφαλο
  • 1 κουτ.γλυκ. μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 κουτ.γλυκ. πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κουτ. σουπ. αλάτι
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 10
  • 1 φλιτζάνι μαλακή πικάντικη μυζήθρα τριμμένη

  • 2 κρεμμύδια μεγάλα χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε το κρέας να ροδίσει από όλες τις μεριές. Έπειτα αφαιρείτε το κρέας και ρίχνετε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι να γυαλίσει, στη συνέχεια ξαναβάζετε το κρέας και αμέσως μετά σβήνετε με το κρασί.


2. Προσθέτετε την ντομάτα, μέσα στην οποία έχετε διαλύσει τον πελτέ, τη ζάχαρη,τους κόκκους από το πιπέρι και το μπαχάρι, την κανέλα και τα γαρίφαλα, το αλάτι, τέλος το νερό μέχρι να σκεπαστεί ο κόκορας. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τον κόκορα για 1 -1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας του.


3. Στη συνέχεια αφαιρείτε τον κόκορα από την κατσαρόλα και τον τοποθετείτε σε μια πιατέλα έχοντας αφήσει στη μέση κενό.


4. Στην κατσαρόλα με το ζωμό προσθέτετε λίγο νερό ακόμα, το αφήνετε να βράσει. Προσθέτετε τα μακαρόνια ολόκληρα και τα βράζετε για 10 λεπτά περίπου.


5. Στην πιατέλα με τον κόκορα ρίχνετε στο κενό τα μακαρόνια με τη σάλτσα τους, πασπαλίζετε με λίγο τυρί και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Εάν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή και με φαρδιές ταλιατέλες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face