Για 6 άτομα ()
1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2 – 3 λεπτά.
2. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για περίπου 40 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι και τα πιπέρια και βράζετε για ακόμα 10 λεπτά.
3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, στο οποίο προσθέτετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σύμφωνα με της οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζετε τα μακαρόνια σε μια πιατέλα και από πάνω βάζετε τα κομμάτια του κρέατος. Περιχύνετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι και σερβίρετε.
Αν θέλετε πιο πλούσια σάλτσα προσθέστε 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας.