alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

goulash top

Το γκούλας είναι ίσως το πιο γνωστό φαγητό της Ουγγρικής κουζίνας με καταγωγή από τον Μεσαίωνα. Δεν είναι σούπα αλλά ούτε και κοκκινιστό, η σάλτσα του πρέπει να είναι αρκετή, πυκνή και δεμένη και φυσικά δεν πρέπει να του λείπει η πάπρικα το εθνικό μπαχαρικό της Ουγγαρίας

ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΚΟΥΛΑΣ

goulash top

Το γκούλας είναι ίσως το πιο γνωστό φαγητό της Ουγγρικής κουζίνας με καταγωγή από τον Μεσαίωνα. Δεν είναι σούπα αλλά ούτε και κοκκινιστό, η σάλτσα του πρέπει να είναι αρκετή, πυκνή και δεμένη και φυσικά δεν πρέπει να του λείπει η πάπρικα το εθνικό μπαχαρικό της Ουγγαρίας

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό μοσχάρι ελιά κομμένο σε μπουκιές
  • 2 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 4 κουτ. σουπ. γλυκιά πάπρικα
  • 2 κουτ. σουπ. σπόρους κύμινο
  • 4 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 8 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με 1 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. πιπέρι. Προσθέτετε το κρέας και ανακατεύετε καλά έτσι ώστε όλα τα κομμάτια να καλυφθούν με αλεύρι.


2. Ζεσταίνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Αφαιρείτε το κρέας και το αφήνετε στην άκρη.


3. Ρίχνετε στην ίδια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, κόκκινη πιπεριά και το σκόρδο και τα σοτάρετε καλά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτετε το κρέας, την πάπρικα, τους σπόρους κύμινου, τον πελτέ ντομάτας τα φύλλα δάφνης, το ζωμό βοδινού και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρετε το γκούλας ζεστό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν η σάλτσα σας δεν χυλώσει αρκετά ή την θέλετε λίγο πιο πυκνή, μπορείτε να την δέσετε προσθέτοντας λίγο 1 κ.σ. αλεύρι που έχετε σοτάρει σε 1 κ.σ. βούτυρο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face