Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με 1 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. πιπέρι. Προσθέτετε το κρέας και ανακατεύετε καλά έτσι ώστε όλα τα κομμάτια να καλυφθούν με αλεύρι.
2. Ζεσταίνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Αφαιρείτε το κρέας και το αφήνετε στην άκρη.
3. Ρίχνετε στην ίδια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, κόκκινη πιπεριά και το σκόρδο και τα σοτάρετε καλά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτετε το κρέας, την πάπρικα, τους σπόρους κύμινου, τον πελτέ ντομάτας τα φύλλα δάφνης, το ζωμό βοδινού και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρετε το γκούλας ζεστό.
Αν η σάλτσα σας δεν χυλώσει αρκετά ή την θέλετε λίγο πιο πυκνή, μπορείτε να την δέσετε προσθέτοντας λίγο 1 κ.σ. αλεύρι που έχετε σοτάρει σε 1 κ.σ. βούτυρο.