Για 6 άτομα ()
1. Πλύνετε καλά και καθαρίστε το κρέας από πέτσες , ίνες και νεύρα ή ζητήστε να το κάνει ο κρεοπώλης. Μετά σκουπίστε το και με ένα μυτερό μαχαιράκι κάντε κάθετες εγκοπές στη επιφάνεια του . Αλατοπιπερώστε το και καρφώστε τα κομματάκια του σκόρδου στις εγκοπές .
2. Στη συνέχεια ρίξτε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά. Πασπαλίστε το κρέας με το αλεύρι και βάλτε το στην κατσαρόλα. Σοτάρετε το από όλες τις πλευρές . Κατόπιν σβήστε με το κρασί μαυροδάφνης, αφήστε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήστε το για 5 λεπτά και μετά ρίξτε το κρεμμύδι, την ντομάτα , την δάφνη, αλάτι , πιπέρι.
3. Μόλις πάρουν μια βράση προσθέστε το νερό και χαμηλώστε την φωτιά. Μαγειρέψτε το για 2 ώρες. Στη συνέχεια βγάλτε το κρέας από την κατσαρόλα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα. Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόψτε το σε κομμάτια .
4. Περάστε την σάλτσα από ένα σουρωτήρι και ρίξτε την σε μια άλλη κατσαρόλα. Τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά και αφήστε την να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να δέσει. Κατόπιν ρίξτε το κρέας μέσα στην σάλτσα.
5. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το νερό μαζί με αλάτι και με ένα κουτάλι της σουπας ελαιόλαδο. Ρίξτε τα μακαρόνια και βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες πακέτου. Κατόπιν σουρώστε τα και βάλτε τα σε μια πιατέλα.
6. Περιχύστε τα με την σάλτσα και βάλτε από πάνω τα κομμάτια από το κρέας. Πασπαλίστε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και σερβίρετε αμέσως