alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mprizola gallaktos top

Τα λόγια είναι περιττά καθώς και η περιγραφή. Φτιάξτε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ

mprizola gallaktos top

Τα λόγια είναι περιττά καθώς και η περιγραφή. Φτιάξτε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 25€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες

Για τη γέμιση

  • 5 κουτ. σουπ. φρέσκο ανθότυρο
  • 4 κουτ. σουπ. ξινομυζήθρα
  • 4 κουτ.γλυκ. ξινόγαλο
  • Αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. πιπέρι πράσινο τριμμένο

Για τη σάλτσα γραβιέρας

  • 2 φλιτζάνια σπιτικό ζωμό κότας
  • 2 φύλλα φρέσκα μαντζουράνας ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι πράσινο φρεσκοτριμμένο

Για το μαρινάρισμα

  • 10 φυλλαράκια μαντζουράνας φρέσκα
  • 10 φύλλα λεμονοθύμαρο
  • 4 κλωνάρια δενδρολίβανου
  • 10 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 1 κουτ.γλυκ. ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μαρινάρετε τις μπριζόλες. Βάλτε σε να μεγάλο μπολ τα υλικά της μαρινάδας και τοποθετήστε μέσα τις μπριζόλες. Αφήστε τις να μαριναριστούν για 1 ώρα. Κατόπιν βγάλτε από το μπολ , στραγγίστε τις και σκουπίστε τις με χαρτί κουζίνας .


2. Βάλτε την μια μπριζόλα επάνω σε ένα ξύλο κοπής. Με την μύτη ενός μαχαιριού φιλεταρίσματος , καλά ακονισμένου, δημιουργείστε στο κέντρο της μια τομή 1-2 εκ. Έχοντας το μαχαίρι καρφωμένο μέσα στο κρέας , με μικρές κοφτές κινήσεις δεξιά –αριστερά ανοίξτε «μια τσέπη» . Επαναλάβετε την διαδικασία και με τις άλλες 3 μπριζόλες .


3. Στη συνέχεια ρίξτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την γέμιση και ανακατέψτε με ένα κουτάλι να ενσωματωθούν. Κατόπιν γεμίστε ενα κορνέ με ίδια μύτη 5 εκ. με το μείγμα της γέμισης . Ανοίξτε με τα δάχτυλα σας την σχισμή στις μπριζόλες και γεμίστε τις με το μείγμα του κορνέ. Κλείστε τις με 1-2 οδοντογλυφίδες . Ψήστε στην σχάρα ή σε γκριλιέρα τηγάνι για 8’-10’ αν την θέλετε καλοψημένη ή για 4’-6’ αν τη θέλετε μεσαία ψημένη.


4. Ετοιμάστε την σάλτσα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα τον ζωμό κοτόπουλου . Τοποθετήστε την σε δυνατή φωτιά και αφήστε τον να βράσει για 6’-8’ μέχρι να μείνει το 1/3 της αρχικής του ποσότητας. Κατόπιν χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέστε το γιαούρτι, το τυρί και τη μαντζουράνα.


5. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και αφήστε στη φωτιά για 1-2’ , μέχρι να λιώσει το τυρί. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρετε από τη φωτιά. Δοκιμάστε και αν χρειάζεται προσθέστε αλατοπίπερο. Στη συνέχεια βάλτε τις μπριζόλες σε πιάτα και περιχύστε τις με την σάλτσα . Γαρνίρετε με πατάτες τηγανιτές και σερβίρετε.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Το ψήσιμο εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face