Για 10 άτομα ()
1. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2-3΄ να ροδίσει ελάχιστα. Προσθέτετε το κρέας που έχετε κόψει σε μέτρια κομμάτια και το σοτάρετε και αυτό, από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε δυο φλιτζάνια νερό και σκεπάζετε, αφήνοντας το κρέας να σιγοβράσει για 45΄ περίπου.
2. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τις πατάτες που έχετε κόψει στα τέσσερα, την κανέλα, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό, τη φρέσκια ντομάτ, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε.
3. Μαγειρεύετε το φαγητό με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και το κρέας, περίπου για 25΄. Στο διάστημα αυτό δεν ανακατεύετε το φαγητό για να μην «σπάσουν» οι πατάτες. Σερβίρεται ζεστό.
Είναι μια συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε και με κοτόπουλο και με μοσχάρι αλλά και με αρνί. Απλώς θα διαφοροποιηθεί ο χρόνος ψησίματος.