alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

melomakarona-siropiasmena top

Κλασσικά σιροπιασμένα και πολύ νόστιμα μελομακάρονα που θα λατρέψετε φέτος τα Χριστούγεννα. Μπορείτε να τους φτιάξετε μικρά σχεδιάκια στην επιφάνεια τους αν τα πιέσετε επάνω σε μια ξύστρα τυριού

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΠΟΛΥ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΑ

melomakarona-siropiasmena top

Κλασσικά σιροπιασμένα και πολύ νόστιμα μελομακάρονα που θα λατρέψετε φέτος τα Χριστούγεννα. Μπορείτε να τους φτιάξετε μικρά σχεδιάκια στην επιφάνεια τους αν τα πιέσετε επάνω σε μια ξύστρα τυριού

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Δωδεκάδες ()

Για τη ζύμη

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 κουτ. σουπ. κονιάκ
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ.γλυκ. σόδα που θα την διαλύσετε μέσα στον χυμό
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. γαρίφαλο τριμμένο

Για το πασπάλισμα

  • 1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα

Για το σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 3 σταγόνες χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάτε στο κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να «ασπρίσουν». Προσθέτετε το κονιάκ, το ξύσμα, το χυμό και τη σόδα που έχετε διαλύσει στο χυμό, την κανέλα, το γαρίφαλο.


2. Ρίχνετε σιγά – σιγά το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ζυμώνετε το μείγμα με το γάντζο.


3. Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθετε μακρόστενα ή στρογγυλά μελομακάρονα. Τα αραδιάζετε σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.


4. Αφήνετε τα μελομακάρονα να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι. Βάζετε τα υλικά του σιροπιού όλα μαζί για 8 λεπτά.


5. Ρίχνετε στο καυτό σιρόπι λίγα - λίγα τα μελομακάρονα και τα αφήνετε να σιροπιαστούν καλά. Τα τραβάτε με τρυπητή κουτάλα αραδιάζετε σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με καρύδι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε τα μελομακάρονα σας λιγότερο σιροπιασμένα αντικαταστήστε το ψιλό σιμιγδάλι με χοντρό.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face