Για 4 άτομα ()
1. Βάζουμε στο μπλέντερ το αλέυρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα «δουλεύουμε» έως ότου γίνουν μια μαλακή ζύμη, προσθέτοντας και το ξύσμα.
2. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο να παγώσει καλά. Λίγο πριν τη βγάλουμε από το ψυγείο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
3. Τίβουμε τη ζύμη με τον τρίφτη ( στην πλευρά που τρίβουμε τις ντομάτες) πάνω σε μία λαδόκολλα και απλώνουμε τα τρίμματα σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε για 15 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Αφήνουμε το κραμπλ να κρυώσει
4. Βάζουμε τη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα βαθιά και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει το μείγμα να βράζει, αφήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.
5. Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
6. Γεμίζουμε χαμηλά ποτήρια με μια στρώση κράμπλ και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα λεμονιού μέχρι τη μέση. Συνεχίζουμε με στρώματα εναλλαξ και τα βάζουμε στο ψυγείο, όπου τα αφήνουμε για αρκετές ώρες έως ότου η κρέμα πήξει. Την ώρα του σερβιρίσματος, τρίβουμε αν θέλουμε λίγο από το ψημένο κραμπλ πάνω στην κρέμα ή απλά λίγο ξύσμα λεμονιου.
Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή και με πορτοκάλι ή μανταρίνι