Για 8 άτομα ()
1. Για τη ζύμη: βάζετε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι στο μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν τρίμα. Προσθέτετε τον κρόκο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να γίνει μια μπάλα. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 40 λεπτά.
2. Ζεματάτε τους ανθούς μπρόκολου για 2', τους σουρώνετε αμέσως και τους κρυώνετε για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
3. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετείτε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγετε ένα φύλλο 23εκ. βάζετε πάλι στο ψυγείο να παγώσει για 15 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
4. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί 8 ατομικές ταρτιέρες. Κόβετε με κουπάτ ή με τη βοήθεια ενός πιάτου δίσκους διαμέτρου λίγο μεγαλύτερης από τις ατομικές ταρτιέρες σας. Τοποθετείτε το φύλλο της ζύμης στις ταρτιέρεςκαι τρυπάτε την επιφάνειά της με ένα πιρούνι. Τοποθετείτε ένα δεύτερο φύλλο αντικολλητικό χαρτί και γεμίζετε τις ταρτιέρες με φασόλια. Ψήνετε τις βάσεις για 6 λεπτά. Αφαιρείτε το χαρτί με τα φασόλια και ψήνετε για άλλα 3 λεπτά. Χτυπάτε ελαφρά το ασπράδι αυγού, αλείφετε τις βάσεις και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμη 2 λεπτά. Βγάζετε τη βάση από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.
5. Λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το μπρόκολο για 2' και το αφήνετε στην άκρη. Κρατάτε 8 ωραίους ανθούς για διακόσμηση. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, προσθέτετε το γάλα,αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό.
6. Απλώνετε το μπρόκολο στις βάσεις της τάρτας, σκορπάτε τα κομμάτια του τυριού και περιχύνετε με προσοχή με το μείγμα των αυγών. Στολίζετε από πάνω με τους ανθούς που έχετε κρατήσει, κόβοντάς τους στη μέση για να σχηματιστεί ένας κύκλος.
7. Ψήνετε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει η γέμιση. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε τις τάρτες να κρυώσουν. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπρόκολο με κολοκυθάκια ή αρακά σε συνδυασμό με ολόκληρα ντοματίνια. Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε έτοιμη ζύμη κουρού.