BURGER COMPANY

Ένα γκουρμέ μπεργκεράδικο στα Βόρεια

Είναι καιρός τώρα που ακούω για ένα άπαιχτο μπεργκεράδικο κρυμμένο κάπου στην Νέα Ερυθραία δηλαδή στην γειτονία μου. Ακόμα και οι καλοαναθρεμμένοι σχολιαστές και μη καταστημάτων εστίασης ανηφόρησαν στα Βόρεια για να το δοκιμάσουν. Δεν δίνω και πολύ σημασία καθότι στην συγκεκριμένη πολυσύχναστη περιοχή της Χαριλάου Τρικούπη για να παρκάρεις πρέπει να επιστρατεύσεις όλες τις τεχνικές θετικής ενέργειας που έμαθες και δεύτερον σκέφτομαι, καλά είναι να αφήνεις το project να ωριμάζει χωρίς πρόωρους ενθουσιασμούς...

Γράφει:
Η ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
Φωτογραφίες:
ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Σάββατο μεσημέρι και ενώ οι ψίθυροι για το καλύτερο burger της πόλης γινόταν πιο έντονοι και μάλιστα δια στόματος κοινών θνητών και καθημερινών ουρανίσκων που λειτουργούν περισσότερο με το ένστικτο και λιγότερο με τον υπεραναλυτικό ουρανίσκο του γκουρμεδιάρη κριτικού. Αποφάσισα να κατέλθω την πολυσύχναστη Χαριλάου Τρικούπη με τα πόδια, ευτυχώς, ώστε να μην φάω εκνευρισμένη το φαγάκι μου μετά από 22 άκαρπους κύκλους απονενοημένων προσπαθειών παρκαρίσματος.
Στην κυριολεξία κρυμμένο ανάμεσα σε αγουροξυπνημένα μπαρ, αόρατο από τους περαστικούς, διακριτικό, μικρό και σε τόνους μαύρου και κόκκινου το Burger Company ήταν μια αποκάλυψη έτσι και αλλιώς!!

berger-company 03
Η κοπέλα στο ταμείο δροσερή, λαλίστατη, εξυπηρετική και γλυκιά σαν την μαρμελάδα από κόκκινο κρεμμύδι που έχει εξοστρακίσει την ketchup. Αντίθετα ο ψήστης στον κόσμο του βλοσυρός μοιάζει να μην έχει ή να μην θέλει καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο.
Η πρώτη ερώτηση που δέχεσαι εδώ είναι το πώς θέλεις ψημένο το μπιφτεκάκι σου καθότι δεν είναι πλαστικό και δεν προσομοιάζει με κρεατοσκεύασμα που μοιάζει με ελαστική σόλα ανατομικού παπουτσιού.
100% μοσχαρίσιος κιμάς από Αμερικάνικο κρέας υψηλής ποιότητας Black Angus, 120 ημερών ελευθέρας βοσκής. Σε αυτό αν προσθέσεις τις σαλάτες με τα φρέσκα βιολογικά υλικά και την προθυμία της υπεύθυνης να σου εξηγήσει γιατί πρέπει να δοκιμάσεις το corn on the cob με λάδι τρούφας αντιλαμβάνεσαι ότι εδώ κάτι διαφορετικό παίζει.

berger-company 12
Το δίλημμα ήταν φανερό πλέον στην πεπατημένη που σημαίνει cheese burger, bacon burger, blue cheese ή ένα σούπερ καυτό burger με μαρμελάδα από jalapenos. Εννοείται ότι η επιλογή ήταν μονόδρομος και η ζυγαριά έγειρε σε αυτό το χυμώδες burger με την ζουμερή και πικάντικη γλύκα να σου γαργαλάει τον ουρανίσκο. Κι επειδή η κορυφαία στιγμή στην αμαρτία βρίσκετε ακριβώς σε εκείνο το σημείο που υποκύπτεις στη αμέσως επόμενη εννοείτε ότι η δεύτερη επιλογή μου ήταν ένα αριστουργηματικό burger με ισπανικό λουκάνικο chorizo, μαρμελάδα ντομάτας και βουτυράτη γεύση από αέρινα τηγανιτά κρεμμύδια. Φεύγοντας πήρα ανά χείρας το καλαμάκι με τα καρφωμένα καλαμπόκια και άρχισα να τα μασουλάω, ανέμελα κατεβαίνοντας την Χαριλάου Τρικούπη.

berger-company 02
Η αλήθεια είναι ότι δέχθηκα ένα δυο επικριτικές ματιές από τις άψογου comme il faut κυρίες των βορείων προαστίων που παρακαλούσαν πως και πώς να βρέξει για να πιάσουν δουλειά τα solarium. Aλλά δεν με ένοιαζε και πολύ άλλωστε η ανθρωπότητα εξελίσσεται όχι από τους σοβαροφανείς εντός κι εκτός κυκλώματος αλλά από τους κεφάτους επαναστάτες που δεν τους νοιάζει και πολύ αν λερωθεί το κολλαριστό πουκαμισάκι τους με λίγη μαρμελάδα κρεμμυδιού...

 

BURGER COMPANY | Χαριλάου Τρικούπη 144 Νέα Ερυθραία | 2108000670 - 2106202352 | Website | Facebook

 
newsl face