alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kotsi top

Εμείς στην Κρήτη, για να τιμήσω και την και την καταγωγή μου, ένα αρνάκι πάντα το μαγειρεύουμε ακόμα και αν δεν είναι Πάσχα!! Μαγειρευτό στην κατσαρόλα με μπόλικα λαχανικά και κρασί, συνοδευμένο με ένα υπέροχο πουρέ σελινόριζας, απλά θεϊκό και φυσικά επίκαιρο πάντα

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟ ΚΟΤΣΙ ΑΡΝΙΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ

kotsi top

Εμείς στην Κρήτη, για να τιμήσω και την και την καταγωγή μου, ένα αρνάκι πάντα το μαγειρεύουμε ακόμα και αν δεν είναι Πάσχα!! Μαγειρευτό στην κατσαρόλα με μπόλικα λαχανικά και κρασί, συνοδευμένο με ένα υπέροχο πουρέ σελινόριζας, απλά θεϊκό και φυσικά επίκαιρο πάντα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 αρνίσιο κότσι περίπου 1 ½ κιλό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
  • 3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
  • αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ

  • 2 σελινόριζες
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε καλά, σκουπίζετε και αλατοπιπερώνετε το κότσι. Σε μια ψηλή και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κότσι μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη. Στη συνέχεια ρίχετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά. Ρίχνετε το αρνί πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι, το θυμάρι και σβήνετε με το 1 φλιτζάνι κρασί.


2. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε το ζωμό και φέρνετε σε βρασμό. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 ½ ώρα.


3. Μετά από 1 ½ ώρα, βγάζετε το κότσι από την κατσαρόλα και το διατηρείτε ζεστό. Δυναμώνετε την θερμοκρασία μέχρι να πάρει βράση. Προσθέτετε το υπόλοιπο κρασί και ανακατεύετε με ζωηρές κινήσεις ώστε να ξεκολλήσουν από τον πάτο της κατσαρόλας όλα τα υπολείμματα και να «ντεγκλασάρει» η σάλτσα. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και να πυκνώσει, μέχρι να μειωθεί η ποσότητά της στο μισό.


4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τον πουρέ. Καθαρίζετε τις σελινόριζες και τις κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Τις ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και τις βάζετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε, τις ρίχνετε σε ένα μπολ και τις αφήνετε στην άκρη.


5. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και τις βάζετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν τόσο ώστε να πιάνονται, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Τις ρίχνετε στο μπολ με τις σελινόριζες.


6. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τα ζεσταίνετε ελαφρώς ίσα να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με τα λαχανικά και με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ανακατεύετε καλά για να πολτοποιηθούν τα λαχανικά και να πάρετε έναν λείο πουρέ. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε. Μεταφέρετε τον πουρέ σε μια πιατέλα και από πάνω ακουμπάτε το κότσι. Περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το σερβίρετε και με απλό πουρέ πατάτας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face