alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mpoutaki arniou top 03 01 2017

Μια συνταγή αρνιού που γίνεται «λουκούμι» και λιώνει στο στόμα…

ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΑΡΝΙΟΥ ΣΙΓΟΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

mpoutaki arniou top 03 01 2017

Μια συνταγή αρνιού που γίνεται «λουκούμι» και λιώνει στο στόμα…

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 22 μπουτάκια αρνιού
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα 4
  • 2 καρότα μεγάλα κομμένα σε κύβους
  • 3 πατάτες κομμένες στα 2
  • 3 φέτες μπέικον χοντροκομμένες
  • 1 κουτ.γλυκ. λιωμένο σκόρδο
  • 2 κουτ. σουπ. σάλτσα Worcestershire
  • 375 mL μπύρα
  • 1 λίτρο ζωμό κρέατος
  • 2 κοτσάνια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 100 mL κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει και σβήνετε με την μισή μπύρα. Αφήστε να βράσει για λίγα λεπτά και προσθέστε τις πατάτες, το κρεμμύδι , το σκόρδο , τα καρότα και αλατοπιπερώστε. Ρίξτε και την υπόλοιπη μπύρα.


2. Στο τέλος, ρίχνετε το μπέικον , αφού το έχετε σοτάρει χωριστά σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα Worcestershire το δεντρολίβανο, το κρασί και το μισό ζωμό, χαμηλώστε τη φωτιά στο μισό και ψήστε για 2 ώρες περίπου.


3. Στη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχετε αν χρειάζεται επιπλέον ζωμό . Φροντίστε να υπάρχει στην κατσαρόλα αρκετή σάλτσα και όχι πολύ αραιή – αν χρειαστεί μπορείτε να την πυκνώσετε με 1-2 κ.γ.κόρν φλάουρ-.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Αυτό το φαγητό μπορεί να μαγειρευτεί εξαιρετικά και σε φούρνο. Τοποθετήστε σε ένα ταψί, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 150-160C για 2-4 ώρες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face