alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

fruganeli top 25 03 2018

Ένα από τα πιο νόστιμα μεζεδάκια για το Πασχαλινο τραπέζι που μοσχομυρίζει Ελλάδα!

ΦΡΥΓΑΔΕΛΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΥΚΩΤΙ

fruganeli top 25 03 2018

Ένα από τα πιο νόστιμα μεζεδάκια για το Πασχαλινο τραπέζι που μοσχομυρίζει Ελλάδα!

Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος
  • 1 κουτ. σουπ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουτ.γλυκ. σουμάκ
  • 1 κουτ. σουπ. . μουστάρδα απαλή
  • 2 μπόλιες αρνίσιες
  • 200 γρ. γάλα για το μαρινάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε το συκώτι σε μέτρια κομμάτια (σε μέγεθος σπιρτόκουτου περίπου). Τα βάζετε στο γάλα για μισή ώρα να μαριναριστούν και αμέσως μετά τα σουρώνετε και τα αφήνετε 5-10 λεπτά να στραγγίσουν.


2. Προσθέτετε τα μπαχαρικά κι ανακατεύετε καλά να πάνε παντού.


3. Τυλίγετε ένα – ένα τα κομμάτια του συκωτιού με τη μπόλια, τα περνάτε σε μικρές ανοξείδωτες τετράγωνες σούβλες και τα ψήνετε απ’ όλες τις πλευρές σε μέτρια φωτιά. Και εδώ η περιστροφή κάνει τη διαφορά, γιατί ψήνονται ομοιόμορφα και παραμένουν ζουμερά.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Εάν θέλετε να βάλετε κάποιο επιπλέον αρωματικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θρούμπι ή θυμάρι .



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face