Για 6 άτομα ()
1. Βάζετε το κρέας σε κρύο νερό για μια ώρα. Στη συνέχεια το πλένετε πολύ καλά και το βάζετε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό, όσο να το σκεπάσει, το ολόκληρο κρεμμύδι, πάνω στο οποίο έχετε καρφώσει τα γαρίφαλα, και το βάζετε να βράσει. Παρακολουθείτε τον αφρό που σχηματίζετε και τον αφαιρείτε αμέσως. Αν θέλετε ο ζωμός να είναι διαυγής (καθαρός), μόλις πάρει βράσει χύνετε το νερό και το αντικαθιστάτε με καινούριο ζεστό. Βράζετε το κρέας σε μέτρια θερμοκρασία χωρίς αλάτι, για 40 λεπτά. Στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε το κρέας.
2. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνετε τα σέσκουλα ή τα μαρούλια ή και τα δύο και τα ζεματίζετε για 1 λεπτό. Τα βάζετε και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο.
3. Παίρνετε τα φύλλα από τα σέσκουλα ένα - ένα ή δύο - δύο (ανάλογα το μέγεθός τους) τοποθετείτε στην άκρη ένα κομμάτι κρέας και τα τυλίγετε σαν ντολμάδες. και τα αραδιάζετε ξανά στην κατσαρόλα, με το ζωμό από το κρέας. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τους κόκκους από το πιπέρι, αλάτι και προσθέτετε και ένα ακόμα γαρίφαλο. Βράζετε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά.
3. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα, αφού πασπαλίσετε με λίγο άνηθο κατά το σερβίρισμα.
Τα φύλλα μπορούν να τυλιχτούν και ωμά, είναι όμως πιο δύσκολο γιατί σπάνε. Τα φύλλα από μαρούλι τυλίγονται πιο εύκολα ακόμα και ωμά.