alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

katsiki-sioufikta top2

Κλασσικό και αξεπέραστο κρητικό φαγητό που συνδυάζει τα πλούσια ζυμαρικά και το κρουστό κρέας από το κατσίκι

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ

katsiki-sioufikta top2

Κλασσικό και αξεπέραστο κρητικό φαγητό που συνδυάζει τα πλούσια ζυμαρικά και το κρουστό κρέας από το κατσίκι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 19€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό κατσίκι κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό ντομάτες φρέσκες, ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. πιπέρι
  • 1/2 κιλό μακαρόνια σκιουφιχτά
  • 5 κουτ. σουπ. ανθότυρο ξερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Ρίχνετε το κρέας και το σοτάρετε και αυτό από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, προσθέτετε την ντομάτα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τέλος το χλιαρό νερό. Αφήνετε το κρέας να βράσει και αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζετε στην επιφάνεια. Στη συνέχεια σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα τουλάχιστον, ανάλογα με το πόσο σκληρό είναι το κρέας.


2. Μόλις το κρέας βράσει και γίνει τρυφερό, με μια τρυπητή κουτάλα τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Προσθέτετε στο ζωμό 3 φλιτζάνια ζεστό νερό και μόλις βράσει ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.


3. Σερβίρετε τα μακαρόνια μαζί με το κρέας πασπαλίζοντάς τα με άφθονο ανθότυρο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι αντί για κατσίκι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face