alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

SOUTZOUKAKIA-POLITIKA large

Μυστική συνταγή που μου έδωσε ο πολίτης μάγειρας ώστε να πετύχετε την υπέροχη κρεατένια γεύση τους. Μην παραλείψετε με τίποτα το παπρικάσι

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΨΗΤΑ

SOUTZOUKAKIA-POLITIKA large

Μυστική συνταγή που μου έδωσε ο πολίτης μάγειρας ώστε να πετύχετε την υπέροχη κρεατένια γεύση τους. Μην παραλείψετε με τίποτα το παπρικάσι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 16 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. ούζο
  • 1 κουτ. σουπ. ξύδι
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 2 κουτ. σουπ. σάλτσα ντομάτας
  • 2 κουτ. σουπ. γιαούρτι στραγγιστό αγελαδινό
  • 1 κουτ.γλυκ. πάπρικα γλυκιά

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζυμώνετε σε ένα μεγάλο μπολ καλά όλα τα υλικά για τον κιμά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το βάζετε για 30΄ στο ψυγείο να σφίξει.

 

2. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη σάλτσα ντομάτας με το γιαούρτι και την πάπρικα και το κρατάτε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τα κεφτεδάκια.

 

3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλάθετε τον κιμά σε μακρόστενα κεφτεδάκια και τα ακουμπάτε σε σχάρα φούρνου, φροντίζοντας να έχετε τοποθετήσει από κάτω ένα ταψάκι με νερό (εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε στη σχάρα, στα κάρβουνα). Ψήνετε για 8΄από κάθε πλευρά.

 

4. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια σχάρας ζεστά με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρεμμυδάκι και τα συνοδεύετε με το παπρίκασι. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Η πάπρικα φτιάχνεται από τους σπόρους της αποξηραμένης κόκκινης πιπεριάς Capsicum annum (Καψικόν το ετήσιο), αυτής που σύμφωνα με την παράδοση καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στο μοναστήρι Τζερόνυμο της Γουαδελούπης και έφτασε στη Γηραιά ήπειρο τον 15ο αιώνα από τον Χριστόφορο Κολόμβο. Η πάπρικα διακρίνεται σε γλυκιά, γλυκόπικρη, καυτερή και καπνιστή ενώ η ισπανική και η ουγγαρέζικη θεωρούνται οι κορυφαίες σε ποιότητα. Η γλυκιά πάπρικα, αναπόσπαστο συνοδευτικό του ουγγαρέζικου γκούλας, ταιριάζει ιδανικά με κοτόπουλο, χοιρινό, λουκάνικα, ρύζι, γιαούρτι και πολλά λαχανικά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face