alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

keftes-marocco top

Μια πικάντικη αλλά πολύ νόστιμη παραλλαγή για τους κλασσικούς κεφτέδες σε ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο που εντυπωσιάζει

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ ΜΑΡΟΚΙΝΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ

keftes-marocco top

Μια πικάντικη αλλά πολύ νόστιμη παραλλαγή για τους κλασσικούς κεφτέδες σε ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο που εντυπωσιάζει

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/4 κιλό αρνίσιο κιμά
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1/4 φλιτζάνι τρίμματα φρέσκου ψωμιού
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1 αυγό
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 φλιτζάνι ξερά βερίκοκα κομμένα στη μέση
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 2 πατάτες κομμένες κυδωνάτα στα τέσσερα
  • 2 – 3 ροδέλες κόκκινης ψητής πιπεριάς Φλωρίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια, το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.


2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το σοταρισμένο κρεμμύδι το τρίμμα ψωμιού, τον κιμά, την κανέλα, το αυγό, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε το μείγμα και κατόπιν πλάθετε 12 κεφτεδάκια βρέχοντας τα χέρια σας για να βοηθηθείτε στο πλάσιμο.


3. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια για 10 λεπτά, γυρίζοντάς τις κατά διαστήματα μέχρι να ψηθούν καλά. Αφαιρείτε τους κεφτέδες από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και του αφήνετε στην άκρη. Έπειτα ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι σε ροδέλες και το σοτάρετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.


4. Προσθέτετε τα αποξηραμένα βερίκοκα, την κανέλα, τις ντομάτες ντομάτες και 1 φλιτζάνι νερό, στη συνέχεια φέρνεται σε βρασμό και σιγοβράστε για 10 λεπτά.


5. Εν τω μεταξύ τηγανίζετε τις πατάτες σε μπόλικο ελαιόλαδο, στην αρχή σε χαμηλή θερμοκρασία και μετά σε δυνατή, για να γίνουν τραγανές απέξω και μαλακές στο εσωτερικό τους. Τις βγάζετε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε στην άκρη.


6. Προσθέτετε τους κεφτέδες και τις πατάτες στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύετε προσεκτικά με ένα πιρούνι. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 4 – 5 λεπτά. Σερβίρετε τους κεφτέδες με τις πατάτες και την ψητή πιπεριά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν θέλετε να γλυκίζει πολύ η σάλτσα σας μπορείτε να παραλείψετε τα βερίκοκα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face