Για 12 άτομα ()
1. Πλένετε καλά τις πατάτες και της κόβετε σε λεπτές ροδέλες, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε και χωρίς να τις χωρίσετε. Αραδιάζετε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και τις περιχύνετε με το βούτυρο, προσέχοντας να πάει και στις τομές.
2. Πασπαλίζετε με το θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα κλαδάκια του θυμαριού.
3. Σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προσθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα και 20 λεπτά. Σερβίρετε τις πατάτες με την ψητή γαλοπούλα.
Μπορείτε να αρωματίσετε και με ρίγανη ή δεντρολίβανο αντί για θυμάρι.