alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

patates top

Εγώ προσωπικά λατρεύω τις πατάτες σε αυτή την εκδοχή τους!! Να σιγοψήνονται σε στρώματα με μπόλικο βούτυρο, τυριά και μπόλικη κρέμα!!!

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΚΡΑΤΙΝΕ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ

patates top

Εγώ προσωπικά λατρεύω τις πατάτες σε αυτή την εκδοχή τους!! Να σιγοψήνονται σε στρώματα με μπόλικο βούτυρο, τυριά και μπόλικη κρέμα!!!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλά πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μετσοβόνε τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 κουτ. σουπ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες και τις ρίχνετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και το σοταρισμένο κρεμμύδι μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.


2. Αραδιάζετε τις φέτες τις πατάτας όρθιες την μια δίπλα στην άλλη περιμετρικά από την άκρη ενός πυρέξ μέχρι το κέντρο έτσι ώστε να καλυφθεί όλο, βάζοντας ανάμεσά τους λίγο από το τριμμένο μετσοβόνε. Περιχύνετε με το βούτυρο που έχει περισσέψει στο μπολ.


3. Πασπαλίζετε από πάνω την παρμεζάνα, περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζετε το πυρέξ και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε ζεστό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν σας αρέσει η καπνιστή γεύση του μετσοβόνε χρησιμοποιήστε κασέρι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face