alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

xortokeftedes top 20 01 2016

Χορτοκεφτέδες με υπέροχη γεύση και άρωμα Κρητικής Χορτόπιτας! Είναι εύκολοι, γίνονται γρήγορα και τρώγονται στην κυριολεξία σαν ξηροκάρπια! Συνοδέψτε με λίγο στραγγιστό γιαουρτάκι που του πάει!!!

ΧΟΡΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

xortokeftedes top 20 01 2016

Χορτοκεφτέδες με υπέροχη γεύση και άρωμα Κρητικής Χορτόπιτας! Είναι εύκολοι, γίνονται γρήγορα και τρώγονται στην κυριολεξία σαν ξηροκάρπια! Συνοδέψτε με λίγο στραγγιστό γιαουρτάκι που του πάει!!!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 15 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 4 φλιτζάνια ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1/2 κιλό λάπαθα ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μάραθου ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθου ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. σουπ. ρακή ή ούζο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κύμινο
  • 1 κουτ. σουπ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο)
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλύνετε τα χόρτα πολύ καλά και αφήστε τα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν το νερό τους.


2. Σκεπάστε τα με βαμβακερές πετσέτες και πιέστε τα ελαφρά με το χέρι σας ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.


3. Ψιλοκόψτε τα χορταρικά σε ένα μεγάλο μπολ, αλατίστε τα και «τρίψτε» τα με το αλάτι, για να βγάλουν όλα τους τα υγρά και να αποκτήσουν ένα σκούρο χρώμα.


4. Στραγγίστε και βάλτε τα σε μπολ. Προσθέστε τα αυγά, το δυόσμο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, το πιπέρι, το κύμινο και τη ρακή ή το ούζο.


5. Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει το μείγμα και να «στέκεται» σε κουτάλι σούπας.


6. Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.


7. Ρίξτε κουταλιά κουταλιά το μείγμα και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν οι κεφτέδες από όλες τις πλευρές.


8. Βγάλτε τους με τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τους σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το λάδι τους.


9. Σερβίρετε τους χορτοκεφτέδες χλιαρούς και συνοδέψτε με γιαούρτι.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Αν τους θέλετε πιο πικάντικους, βάλτε λίγη καπνιστή πάπρικα μέσα στο μίγμα ή στο γιαούρτι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face