Για 15 κομμάτια ()
1. Πλύνετε τα χόρτα πολύ καλά και αφήστε τα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν το νερό τους.
2. Σκεπάστε τα με βαμβακερές πετσέτες και πιέστε τα ελαφρά με το χέρι σας ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.
3. Ψιλοκόψτε τα χορταρικά σε ένα μεγάλο μπολ, αλατίστε τα και «τρίψτε» τα με το αλάτι, για να βγάλουν όλα τους τα υγρά και να αποκτήσουν ένα σκούρο χρώμα.
4. Στραγγίστε και βάλτε τα σε μπολ. Προσθέστε τα αυγά, το δυόσμο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, το πιπέρι, το κύμινο και τη ρακή ή το ούζο.
5. Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει το μείγμα και να «στέκεται» σε κουτάλι σούπας.
6. Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.
7. Ρίξτε κουταλιά κουταλιά το μείγμα και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν οι κεφτέδες από όλες τις πλευρές.
8. Βγάλτε τους με τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τους σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το λάδι τους.
9. Σερβίρετε τους χορτοκεφτέδες χλιαρούς και συνοδέψτε με γιαούρτι.
Αν τους θέλετε πιο πικάντικους, βάλτε λίγη καπνιστή πάπρικα μέσα στο μίγμα ή στο γιαούρτι.