alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

prasa me keftedes top 17 01 2017

Μια πρωτότυπη, παραδοσιακή Κρητική συνταγή, που συνδυάζει λίγο κρέας με μπόλικα λαχανικά. Ένα χορταστικό, ισορροπημένο, απόλυτα μεσογειακό πιάτο!

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΕΣ

prasa me keftedes top 17 01 2017

Μια πρωτότυπη, παραδοσιακή Κρητική συνταγή, που συνδυάζει λίγο κρέας με μπόλικα λαχανικά. Ένα χορταστικό, ισορροπημένο, απόλυτα μεσογειακό πιάτο!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό πράσα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το τηγάνι

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • Ηλιέλαιο

Για τους κεφτέδες

  • 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. κιμά χοιρινό
  • 3 αυγά ολόκληρα
  • 3 κουτ. σουπ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 300 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη σε κόκκινο κρασί
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. ξίδι
  • 1 κουτ. σουπ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ενώνετε σε μεγάλο μπολ τους δύο κιμάδες. Προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, τον δυόσμο, την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ψίχα του ψωμιού, μουσκεμένη στο κόκκινο κρασί και καλά στραγγισμένη, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε το μείγμα και το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει.


2. Πλάθετε τους κεφτέδες σε μέγεθος ενός καρυδιού. Τους αλευρώνετε και τους πατάτε ελαφρά με την παλάμη σας. Ζεσταίνετε καλά το ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε λίγους λίγους τους κεφτέδες και τους τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.


3. Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα για 4-5 λεπτά. τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν ελαφρά. Τα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 10΄περιπου.


4. Ανοίγετε στη σάλτσα, με ένα κουτάλι, μικρές «θηκούλες» και τοποθετείτε τους κεφτέδες. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 20΄ακόμη.


5. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε, αντί για ψωμί να χρησιμοποιήσετε παξιμάδια ολικής τριμμένα στο μπλέντερ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face