Για 8 άτομα ()
1. Ενώνετε σε μεγάλο μπολ τους δύο κιμάδες. Προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, τον δυόσμο, την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ψίχα του ψωμιού, μουσκεμένη στο κόκκινο κρασί και καλά στραγγισμένη, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε το μείγμα και το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει.
2. Πλάθετε τους κεφτέδες σε μέγεθος ενός καρυδιού. Τους αλευρώνετε και τους πατάτε ελαφρά με την παλάμη σας. Ζεσταίνετε καλά το ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε λίγους λίγους τους κεφτέδες και τους τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
3. Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα για 4-5 λεπτά. τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν ελαφρά. Τα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 10΄περιπου.
4. Ανοίγετε στη σάλτσα, με ένα κουτάλι, μικρές «θηκούλες» και τοποθετείτε τους κεφτέδες. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 20΄ακόμη.
5. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Μπορείτε, αντί για ψωμί να χρησιμοποιήσετε παξιμάδια ολικής τριμμένα στο μπλέντερ