Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε τις αγκινάρες, τις καθαρίζετε και τις βράζετε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και λίγο χυμό λεμονιού, επί 20 λεπτά αν είναι φρέσκιες και μόλις 5 λεπτά αν είναι κατεψυγμένες.
2. Ωστόσο ετοιμάζετε τον κιμά ως εξής: Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το ξερό κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνετε τον κιμά και τον σοτάρετε για 4-5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, και προσθέτετε ελάχιστο νερό. Σιγοψήνετε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 10 λεπτά. Κατεβάζετε την κατσαρόλα και ρίχνετε αμέσως τον μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε και προσθέτετε τέλος, την φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο.
3. Στραγγίζετε τις αγκινάρες, κόβετε σε λεπτά φετάκια των 1-1 ½ εκ. Λαδώνετε ελαφρά ένα παραλληλόγραμμο ταψί , πασπαλίζετε με την φρυγανιά και στρώνετε με ένα πλούσιο στρώμα από αγκινάρες. Σκορπάτε από πάνω λίγο κιμά και λίγο κεφαλοτύρι. Συνεχίζετε με ένα στρώμα ακόμα αγκινάρες και τελειώνετε με τον κιμά και λίγο ακόμη κεφαλοτύρι.
4 . Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ ως εξής:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο ,κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το νισεστέ, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, ώστε να μη σας σβολιάσει, και να γί¬νει ένα πηχτός χυλός. Μόλις χλιαρύνει ο χυλός ρίχνετε τους κρόκους των αβγών χτυπημένους και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε το κρύο γάλα και τοποθετεί¬τε την κατσαρόλα στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια πηχτή και ομοιογενής σάλτσα. Ρίχνετε το τυρί και διορθώνετε τη γεύση με λίγο αλάτι και το μοσχοκάρυδο και στρώνετε την κρέμα πάνω από τις αγκινάρες. Ψήνετε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η σάλτσα.
Σερβίρεται ζεστός.
Δοκιμάστε να φτιάξετε το μουσακά και με κιμά από κοτόπουλο για πιο ανάλαφρη γεύση.