Για 6 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τη γέμιση. Βάζετε τις σταφίδες σε ένα μπολ σε νερό και τις αφήνετε να μουλιάσουν για 15 λεπτά και μετά τις σουρώνετε.
2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κουκουνάρια και τις σταφίδες και τα σοτάρετε όλα μαζί μέχρι να καβουρντιστεί το κουκουνάρι. Έπειτα ρίχνετε την κανέλα, τον δυόσμο και το μπαχάρι. Ανακατεύετε και προσθέτετε το ρύζι.
3. Προσθέτετε νερό τόσο, όσο να καλύψει τα υλικά και αλατοπιπερώνετε. Τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Κατόπιν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε το μείγμα της γέμισης να σταθεί για 10 λεπτά πριν προσθέσετε τον μαϊντανό και τον άνηθο.
4. Ανοίγετε τις πιπεριές από τη μεριά που είναι το κοτσάνι και τις γεμίζετε προσεκτικά χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι . Βάζετε ξανά το καπάκι και αραδιάζετε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι έτσι που να είναι σφιχτές μεταξύ τους. Αν θέλετε ανάμεσα μπορείτε να βάλετε και πατατούλες. Περιχύνετε με τη σάλτσα τις και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 25 ακόμα λεπτά. Σερβίρονται χλιαρές ή κρύες σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κύμινο για έξτρα γεύση. Αν και σίγουρα δεν είναι το απόλυτο μπαχαρικό μαζί με την κανέλα και το μπαχάρι. Αν θέλετε αντί για αμύγδαλο βάλτε το κλασικό κουκουνάρι