Για 6 άτομα ()
1. Βράζετε το μπρόκολο σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου αν είναι κατεψυγμένο και για 5-7 λεπτά σε βραστό νερό αν είναι φρέσκο.
2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο. Ζεσταίνετε και μόλις λιώσει ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα και συνεχώς μέχρι να αρχίσει να ξανθαίνει ελαφρώς.
3. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας να ανακατεύετε αυτή τη φορά με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς κόμπους. Επαναφέρετε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα ώστε να αρχίσει να πήζει ελαφρά. Ρίχνετετο λουκάνικο, το κρεμμύδι, το μισό τυρί και τη μουστάρδα και ανακατεύετε γρήγορα.
4. Αδειάζετε τη σάλτσα στο μπολ με το μπρόκολο και ανακατεύετε πολύ καλά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε σε φούρνο στους 180 ᵒC για 8 περίπου λεπτά ή μέχρι να σχηματισθεί από πάνω μια ροδοκόκκινη κρούστα. Σερβίρεται ζεστό.
Φτιάξτε το μια μέρα πριν και ψήστε το στον φούρνο την επόμενη ημέρα.