alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mprokolo sto fourno top 10 02 2019

Αν πιστεύετε ότι το μπρόκολο είναι βαρετό, αυτή η συνταγή θα σας αλλάξει σίγουρα την γνώμη! Ο συνδυασμός του με τα τυριά, τη μπεσαμέλ και το λουκάνικο είναι υπέροχος!

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

mprokolo sto fourno top 10 02 2019

Αν πιστεύετε ότι το μπρόκολο είναι βαρετό, αυτή η συνταγή θα σας αλλάξει σίγουρα την γνώμη! Ο συνδυασμός του με τα τυριά, τη μπεσαμέλ και το λουκάνικο είναι υπέροχος!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο μπρόκολο (σε μικρά μπουκετάκια) φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 1/5 κουτ. σουπ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 300 ml γάλα
  • 2 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λουκάνικο Μυκόνου
  • 150 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  • 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα τύπου ντιζόν
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε το μπρόκολο σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου αν είναι κατεψυγμένο και για 5-7 λεπτά σε βραστό νερό αν είναι φρέσκο.


2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο. Ζεσταίνετε και μόλις λιώσει ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα και συνεχώς μέχρι να αρχίσει να ξανθαίνει ελαφρώς.


3. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας να ανακατεύετε αυτή τη φορά με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς κόμπους. Επαναφέρετε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα ώστε να αρχίσει να πήζει ελαφρά. Ρίχνετετο λουκάνικο, το κρεμμύδι, το μισό τυρί και τη μουστάρδα και ανακατεύετε γρήγορα.


4. Αδειάζετε τη σάλτσα στο μπολ με το μπρόκολο και ανακατεύετε πολύ καλά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε σε φούρνο στους 180 ᵒC για 8 περίπου λεπτά ή μέχρι να σχηματισθεί από πάνω μια ροδοκόκκινη κρούστα. Σερβίρεται ζεστό.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Φτιάξτε το μια μέρα πριν και ψήστε το στον φούρνο την επόμενη ημέρα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face