alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

melitzanes-kefalotyri large

Παραδοσιακό κρητικό φαγητό εξαιρετικής νοστιμιάς και με πολύ ιδιαίτερη γεύση!

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΞΙΝΟΧΟΝΔΡΟ

melitzanes-kefalotyri large

Παραδοσιακό κρητικό φαγητό εξαιρετικής νοστιμιάς και με πολύ ιδιαίτερη γεύση!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 μελιτζάνες μακρόστενες
  • 1/4 κιλό κεφαλοτύρι, κομμένο σε 6 λεπτά μακρόστενα κομμάτια
  • 2 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ξινόχονδρο
  • 8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 3 κουτ. σουπ. κεφαλοτύρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε τις μελιτζάνες κάτω από τρεχούμενο νερό, τις καθαρίζετε από τα κοτσάνια τους και τις βάζετε για μισή ώρα σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό ώστε να «γλυκάνουν». Σκίζετε τις μελιτζάνες κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, τις αλατίζετε, γεμίζετε την σχισμή με ένα κομμάτι κεφαλοτύρι, ψιλοκομμένο σκόρδο και το μισό κρεμμύδι.


2. Σε μια κατσαρόλα μετρίου μεγέθους ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι για 5 λεπτά. Έπειτα, τοποθετείτε τις μελιτζάνες στη σειρά και ρίχνετε από πάνω τη ντομάτα, ένα ποτήρι νερό και τον ξινόχονδρο. Σιγομαγειρεύτε, χωρίς να το ανακατέψετε, για 20 λεπτά. Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Ο εμπλουτισμός διαφόρων λαχανικών με την δυνατή γεύση του ξινόχονδρου ήταν πολύ συνηθισμένος. Η ίδια συνταγή μπορεί να εκτελεστεί με φρέσκα φασολάκια, με μπάμιες, με πατάτες. Ο ξινόχοντρος παρασκευάζετε κυρίως στην Κρήτη αλλά και σε κάποιες περιοχές της Τουρκίας, της Συρίας και του Λίβανου. 



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face