Για 4 άτομα ()
1. Αφού πλύνετε πολύ καλά τις ελιές σε κρύο νερό, τις αδειάζετε σε ένα μπολ. Τις ανακατεύετε με όλα τα μπαχαρικά, το λεμόνι, τα κουμ κουατ, το πορτοκάλι (φλούδα και χυμό) εκτός το ελαιόλαδο και τις πατάτες.
2. Βάζετε τις πατάτες, αφού τις πλύνετε καλά σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος, προσθέτετε το μείγμα των ελιών και περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
3. Σερβίρετε το φαγητό με την σάλτσα τους ζεστό.
Σερβίρετε το φαγητό με την σάλτσα τους ζεστό με άφθονο φρέσκο σταρένιο ψωμί, μόνο τους, και χωρίς άλλο ορεκτικό ή φαγητό. Από μόνες τους οι ελιές είναι ένα χορταστικό πρώτο πιάτο, που μπορείτε να συντροφεύσετε μόνο με φρέσκο ψωμί και παγωμένο λευκό κρασί με φρουτώδη γεύση.