Για 6 άτομα ()
1. Καθαρίζετε τα παντζάρια από τη φλούδα τους και τα κόβετε σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ. Το ίδιο πάχος θα πρέπει να έχουν τα καρότα και η κολοκύθα.
2. Αναμιγνύετε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και τα χτυπάτε ελαφρά με αυγοδάρτη. Αδειάζετε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα περιχύνετε με τα υλικά της μαρινάδας. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ακουμπάτε μία σχάρα φούρνου πάνω από ένα ταψί με νερό. Τραβάτε τα λαχανικά από τη μαρινάδα και τα αραδιάζετε στη σχάρα. Ψήνετε για 8΄από κάθε μεριά. Όσο ψήνονται τα λαχανικά τα περνάτε 2-3 φορές με πινέλο με την μαρινάδα τους.
4. Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα σερβίρετε κατά προτίμηση ζεστά αφού τα περιχύσετε με το μείγμα σάλτσας.
Αντί για πετιμέζι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξινό του ρόδιου το οποίο θα βρείτε σε καταστήματα με προϊόντα από τις Αραβικές χώρες ή χώρες της βόρειας Αφρικής. Έχει υπόξινη γεύση και ταιριάζει πολύ με τα γλυκά λαχανικά.