alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

briam large

Ελληνικό, παραδοσιακό, με χορταστική αυτάρκεια, αυτό το φαγητό είναι ένας από τους πιο λαμπερούς αντιπροσώπους του καλοκαιριού. Ρίξτε του δίπλα ένα κομμάτι φέτα ή λίγη ξινομυζήθρα για ν' απογειώσετε τη γεύση του

ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ - ΣΟΥΦΙΚΟ

briam large

Ελληνικό, παραδοσιακό, με χορταστική αυτάρκεια, αυτό το φαγητό είναι ένας από τους πιο λαμπερούς αντιπροσώπους του καλοκαιριού. Ρίξτε του δίπλα ένα κομμάτι φέτα ή λίγη ξινομυζήθρα για ν' απογειώσετε τη γεύση του

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες μακρόστενες κομμένες σε ροδέλες
  • 4 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 8 μικρές πατατούλες ξεφλουδισμένες
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 πιπερίες Φλωρίνης κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
  • 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά, όπως αναφέρεται παραπάνω. Σε ένα βαρύ και βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το κρεμμύδι να σοταριστεί ελαφριά χωρίς να καεί. Ρίχνετε τις πατάτες ολόκληρες, τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, το καρότο, το σκόρδο, τις πιπεριές και καρυκεύετε με αλατοπίπερο. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα ώστε να σοταριστούv όλα τα υλικά.

 

2. Προσθέτετε την ντομάτα, δύο φλιτζάνια χλιαρό νερό και σκεπάζετε με το καπάκι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30 -35΄, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Σερβίρετε το μπριάμ χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Στην Ελλάδα είναι αρκετά διαδεδομένη η μίξη διαφόρων λαχανικών σε ένα πιάτο. Το μπριάμ προέκυψε από την ανάγκη να αξιοποιηθούν τα τελευταία γεννήματα του περιβολιού τα οποία ποτέ δεν επαρκούσαν για να συμπληρώσουν ένα ολόκληρο φαγητό, ειδικά στο τέλος εποχής.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face