Για 8 άτομα ()
1. Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά, όπως αναφέρεται παραπάνω. Σε ένα βαρύ και βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το κρεμμύδι να σοταριστεί ελαφριά χωρίς να καεί. Ρίχνετε τις πατάτες ολόκληρες, τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, το καρότο, το σκόρδο, τις πιπεριές και καρυκεύετε με αλατοπίπερο. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα ώστε να σοταριστούv όλα τα υλικά.
2. Προσθέτετε την ντομάτα, δύο φλιτζάνια χλιαρό νερό και σκεπάζετε με το καπάκι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30 -35΄, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Σερβίρετε το μπριάμ χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Στην Ελλάδα είναι αρκετά διαδεδομένη η μίξη διαφόρων λαχανικών σε ένα πιάτο. Το μπριάμ προέκυψε από την ανάγκη να αξιοποιηθούν τα τελευταία γεννήματα του περιβολιού τα οποία ποτέ δεν επαρκούσαν για να συμπληρώσουν ένα ολόκληρο φαγητό, ειδικά στο τέλος εποχής.