alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

PAPOUTSAKIA-XWRIS-KIMA large

Λαχταριστά κολοκυθάκια και μελιτζάνες στο φούρνο, γεμιστά με κρέμα από γραβιέρα

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΙΜΑ

PAPOUTSAKIA-XWRIS-KIMA large

Λαχταριστά κολοκυθάκια και μελιτζάνες στο φούρνο, γεμιστά με κρέμα από γραβιέρα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 10€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 κολοκυθάκια μέτρια
  • 4 μελιτζάνες μακρόστενες μέτριες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 1/2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
  • 3 1/2 κουτ. σουπ. κόρν φλάουερ
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα αγελαδινό
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. πιπέρι λευκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε καλά τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες και με ένα μαχαίρι αφαιρείτε τα κοτσάνια τους. Κόβετε τα λαχανικά κατά μήκος στη μέση και τα ζεματάτε σε κατσαρόλα με βραστό νερό για ελάχιστα λεπτά. Τα στραγγίζετε προσεκτικά για να μην σπάσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν αφαιρείτε την ψίχα τους με ένα κουτάλι αφήνοντας περίπου 1 εκ. πάχος κοντά στη φλούδα. Αδειάζετε την ψίχα των κολοκυθιών και των μελιτζανών στο μούλτι και πολτοποιείτε.

 

2. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσει, προσθέτετε την πολτοποιημένη ψίχα στο τηγάνι και αφήνετε να βράσει για 5΄ σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας το ζωηρά με ξύλινη κουτάλα.

 

3. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το κορν φλάουρ με το γάλα και το ρίχνετε στο τηγάνι ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο, προσθέτετε τη γραβιέρα, τη φρυγανιά και το μαϊντανό. Τέλος, χτυπάτε τα αυγά με αυγοδάρτη και τα ρίχνετε και αυτά, ανακατεύοντας καλά το μείγμα.

 

4. Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα, αραδιάζετε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε ένα ταψί και τα γεμίζετε με το μείγμα. Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45΄ μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. Μπορείτε να τα σερβίρετε κρύα ή ζεστά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Φτιάξτε τα παπουτσάκια  1-2 μέρες πριν και τοποθετήστε τα άψητα στο ψυγείο. Με αυτό τον τρόπο θα σφίξει καλύτερα η γέμιση.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face