alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

PRASA-KARAMELVMENA large

Η αγαπημένη μου χειμωνιάτικη συνταγή την οποία φτιάχνω σε πάρα πολλές παραλλαγές. Με ή χωρίς σουτζούκι, με ελάχιστο λαρδί, ή χοντροκομμένο μπέϊκον. Όπως και να το φτιάξετε, να θυμάστε ότι είναι ένα μοναδικής νοστιμιάς φαγητό

ΠΡΑΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ

PRASA-KARAMELVMENA large

Η αγαπημένη μου χειμωνιάτικη συνταγή την οποία φτιάχνω σε πάρα πολλές παραλλαγές. Με ή χωρίς σουτζούκι, με ελάχιστο λαρδί, ή χοντροκομμένο μπέϊκον. Όπως και να το φτιάξετε, να θυμάστε ότι είναι ένα μοναδικής νοστιμιάς φαγητό

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 12 μεγάλα πράσα, μόνο το πολύ τρυφερό μέρος
  • 1 φλιτζάνι σουτζούκι χοντροκομμένο ή πανσέτα
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. σουπ. μαρμελάδα πορτοκάλι με ολόκληρα κομμάτια φρούτου
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 4 κουτ. σουπ. ξύδι μπαλσάμικο λευκό
  • 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα με μέλι
  • 1 κουτ.γλυκ. σπόρους κόλιανδρο σπασμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και καθαρίζετε τα πράσα από τις ρίζες και τα εξωτερικά φύλλα τους (εφόσον είναι σκληρά). Τα κόβετε με ένα μαχαίρι σε κάθετα κομμάτια μήκους 4-5 εκ. Τα βάζετε σφιχτά και όρθια το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα μέτριο ταψί. Έχει ιδιαίτερη σημασία να τα στριμώξετε πολύ το ένα κοντά στο άλλο γιατί όταν μαγειρευτούν θα μαζέψουν και θα πέσουν.

 

2. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε το ελαιόλαδο με την καστανή ζάχαρη, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, το κρασί, τη μαρμελάδα και την μουστάρδα για 1-2΄. Περιχύνετε με αυτό τα πράσα. Στα κενά σκορπίζετε το βούτυρο σε κυβάκια και το κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε με βρεγμένη λαδόκολλα. Ψήνετε στον φούρνο σε αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180° C για 45΄.


3. Μετά από 45΄ αφαιρείτε την λαδόκολλα και φυτεύετε ανάμεσα στα πράσα το σουτζούκι abakian ή την πανσέτα. Συνεχίζετε το ψήσιμο 25΄ ακόμα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν η σάλτσα σας γίνει αραιή μπορείτε αφού αφαιρέσετε τα πράσα να τη δέσετε σ' ένα κατσαρολάκι χωριστά, βράζοντάς τη για 8-10'. Εναλλακτικά, αντί για σουτζούκι abakian, αν θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, μπορείτε να χρησιμοποιείσετε κύβους πανσέτας ή ένα απλό χωριάτικο λουκάνικο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face