Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε και καθαρίζετε τα πράσα από τις ρίζες και τα εξωτερικά φύλλα τους (εφόσον είναι σκληρά). Τα κόβετε με ένα μαχαίρι σε κάθετα κομμάτια μήκους 4-5 εκ. Τα βάζετε σφιχτά και όρθια το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα μέτριο ταψί. Έχει ιδιαίτερη σημασία να τα στριμώξετε πολύ το ένα κοντά στο άλλο γιατί όταν μαγειρευτούν θα μαζέψουν και θα πέσουν.
2. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε το ελαιόλαδο με την καστανή ζάχαρη, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, το κρασί, τη μαρμελάδα και την μουστάρδα για 1-2΄. Περιχύνετε με αυτό τα πράσα. Στα κενά σκορπίζετε το βούτυρο σε κυβάκια και το κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε με βρεγμένη λαδόκολλα. Ψήνετε στον φούρνο σε αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180° C για 45΄.
3. Μετά από 45΄ αφαιρείτε την λαδόκολλα και φυτεύετε ανάμεσα στα πράσα το σουτζούκι ή την πανσέτα. Συνεχίζετε το ψήσιμο 25΄ ακόμα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Αν η σάλτσα σας γίνει αραιή μπορείτε αφού αφαιρέσετε τα πράσα να τη δέσετε σ' ένα κατσαρολάκι χωριστά, βράζοντάς τη για 8-10'. Εναλλακτικά, αντί για σουτζούκι , αν θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, μπορείτε να χρησιμοποιείσετε κύβους πανσέτας ή ένα απλό χωριάτικο λουκάνικο.