Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε και καθαρίζετε τα πράσα. Κρατάτε μόνο τα τρυφερά μέρη και τα κόβετε σε κομμάτια μήκους 4 εκ. περίπου. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
2. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3' ακόμη.
3. Προσθέτετε στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά και ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Μαγειρεύετε το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία για 10΄. Προσθέτετε τέλος τα δαμάσκηνα και ανακινείτε ελαφρά το σκεύος για να ανακατευτούν τα υλικά. Τα αφήνετε να βράσουν για 15' περίπου και όταν μαλακώσουν αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά. Αφήνετε για 15' με κλειστό το καπάκι του σκεύους και σερβίρετε.
Στην Σκόπελο υπάρχουν τα περίφημα ξινά δαμάσκηνα τα οποία δίνουν εξαιρετική γεύση στο φαγητό και έρχονται σε αντίθεση πολύ αρμονικά με την γλυκύτητα των πράσων.