alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

fasolakia-feta large

Καλοκαιρινό, δροσερό, με λαμπερό πράσινο χρώμα, να σπάει από την κατακόκκινη ντομάτα και το αγαπημένο Ελληνικό τυρί, τη φέτα. Αυτό το φαγητό μπορείτε να το φτιάξετε με ότι είδους φασολάκια θέλετε

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

fasolakia-feta large

Καλοκαιρινό, δροσερό, με λαμπερό πράσινο χρώμα, να σπάει από την κατακόκκινη ντομάτα και το αγαπημένο Ελληνικό τυρί, τη φέτα. Αυτό το φαγητό μπορείτε να το φτιάξετε με ότι είδους φασολάκια θέλετε

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτριους κύβους
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 1/2 φλιτζάνι φέτα σκληρή κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι μαύρο

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα φασολάκια, τα καθαρίζετε και τα πλένετε, ενώ αν είναι πολύ μεγάλα τα κόβετε στα δύο. Βάζετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το αφήνετε να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 1-2΄.

 

2. Ρίχνετε τα φασολάκια και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 5΄ περίπου.

Διαλύετε τον πελτέ ντομάτας σε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό και το ρίχνετε στο φαγητό μαζί με τους κύβους της φρέσκιας ντομάτας και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε με μια τρυπητή κουτάλα το φαγητό, σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοψήνετε για 30΄.


3. Ανοίγετε την κατσαρόλα και ανακινείτε το φαγητό πιάνοντας την από τα χερούλια. Συνεχίζετε το ψήσιμο με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για 10-12΄.Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, δηλαδή τα φασολάκια είναι ψημένα και έχουν μείνει μόνο με το λάδι τους, ρίχνετε τη φέτα από πάνω και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε πάνω στο ζεστό αλλά κλειστό μάτι της κουζίνας για 15΄ περίπου ώστε να λιώσει η φέτα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία:Τίνα Webb

ΧΡΗΣΙΜΟ

Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ξινομυζήθρα και λίγο κατίκι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face