Για 4 άτομα ()
1. Με τον αποφλοιωτή της πατάτας ξεφλουδίζετε το στέλεχος από τα σπαράγγια και τα κόβετε στο σημείο που αρχίζουν να σκληραίνουν. Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 12-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε καλά σε ένα τρυπητό σκεύος.
2. Αναμειγνύετε σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς το χυμό του πορτοκαλιού, τη μουστάρδα και το μέλι με λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το σχοινόπρασο λίγο πριν σερβίρετε.
3. Χωρίζετε τα σπαράγγια σε 4 πιάτα. Τυλίγετε με το προσούτο γύρω-γύρω τα σπαράγγια, ραντίζετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.
Για να καθαρίσετε τα σπαράγγια, πιέζετε ελαφρά το κάτω μέρος για να βρείτε το σημείο στο οποίο σπάνε από μόνα τους και το πετάτε. Αν έχουν ίνες τα ξεφλουδίζετε με έναν αποφλοιωτή αλλά με προσοχή μιας και οι ευαίσθητες άκρες ραγίζουν εύκολα.