alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

rosemary-potatoes top

Ένας νοστιμότατος τρόπος να ψήσετε τις πατάτες σας. Ταιριάζουν τέλεια με ψητό κρέας ή κοτόπουλο, μπορείτε όμως να τις απολαύσετε και σκέτες

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

rosemary-potatoes top

Ένας νοστιμότατος τρόπος να ψήσετε τις πατάτες σας. Ταιριάζουν τέλεια με ψητό κρέας ή κοτόπουλο, μπορείτε όμως να τις απολαύσετε και σκέτες

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 κιλό πατατούλες ολόκληρες με τη φλούδα κομμένες στη μέση
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 κουτ.γλυκ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε τις πατάτες και τις τοποθετείτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τις καλύπτετε με με κρύο νερό. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και της αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Τις ρίχνετε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε για 5 λεπτά να στραγγίξουν.


2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ρίχχνετε το δεντρολίβανο, το τσίλι, το σκόρδο, το αλάτι, και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
3. Ρίχνετε τις πατάτες, σε ένα ταψί, προσέχοντας να σχηματιστεί μόνο μια στρώση, τις περιχύνετε με το μείγμα του ελαιολάδου και τις ανακατεύετε με προσοχή να μην λιώσουν.


4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 1 ώρα, ανακατεύοντας τες με προσοχή κάθε 20 λεπτά ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε λίγο πιο έντονη γεύση μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι βούτυρο



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face