Για 4 άτομα ()
1. Αλείφετε με τη βοήθειά ενός πινέλου τις φέτες από τα κολοκυθάκια και την πιπεριά με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και τα αραδιάζετε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο γκριλ του φούρνου στην υψηλότερη σκάλα για 7 με 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα γυρίζετε και ψήνετε για άλλα 7 με 10 λεπτά. Ο χρόνος που θα τα ψήσετε εξαρτάται από το πόσο τραγανά τα προτιμάτε.
2. Αλείφετε τις φέτες ντομάτας με τη βοήθεια ενός πινέλου με ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνετε. Τις αραδιάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, ρίχνετε το αλεύρι και τους σπόρους μουστάρδας και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα σιλικόνης για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά το ζεστό νερό ανακατεύοντας γρήγορα με έναν αυγοδάρτη για να μην σας σβολιάσει σάλτσα. Προσθέτετε την κάπαρη, το ξίδι και το μπούκοβο και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
4. Σε ένα πιάτο ρίχνετε μια κουταλιά από τη σάλτσα και την απλώνετε. Τοποθετείτε μια φέτα ντομάτα στο κέντρο και από πάνω συνεχίζετε κάνοντας 8 στρώσεις από τα λαχανικά σας εναλλάξ, τελειώνοντας με κίτρινη πιπεριά. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτα και πασπαλίζετε με την κάπαρη και τα φύλλα μαϊντανού και βασιλικού.
Μπορείτε να ψήσετε τα λαχανικά σας στα κάρβουνα ή στο σχαροτήγανο.