alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

politika-gemista top

Από τα πιο κλασσικά και λατρεμένα πιάτα της πολιτικής κουζίνας. Το φτιάχνω χρόνια τώρα με όλες τους τις εκδοχές . Άλλοτε πιο πικάντικο με μπόλικη κανέλα και άλλοτε διακριτικό

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

politika-gemista top

Από τα πιο κλασσικά και λατρεμένα πιάτα της πολιτικής κουζίνας. Το φτιάχνω χρόνια τώρα με όλες τους τις εκδοχές . Άλλοτε πιο πικάντικο με μπόλικη κανέλα και άλλοτε διακριτικό

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 πιπεριές κόκκινες στρογγυλές
  • 3 πιπεριές πράσινες στρογγυλές
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη

Για τη γέμιση

  • 2 κουτ. σουπ. σταφίδες ξανθές
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σουπ. κουκουνάρι
  • 2 κουτ.γλυκ. κανέλα σκόνη
  • 1 κουτ.γλυκ. ξερό δυόσμο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μπαχάρι σκόνη
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα πλυμένο και σουρωμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε τις σταφίδες σε ένα μπολ σε νερό και τις αφήνετε να μουλιάσουν για 15 λεπτά και μετά τις σουρώνετε.


2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο το ελαιόλαδο και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε, για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κουκουνάρια και τις σταφίδες και τα σοτάρετε όλα μαζί μέχρι να καβουρντιστεί το κουκουνάρι. Έπειτα ρίχνετε την κανέλα, τον δυόσμο και το μπαχάρι. Ανακατεύετε και προσθέτετε το ρύζι.


3. Προσθέτετε νερό τόσο όσο να καλύψει τα υλικά και αλατοπιπερώνετε. Τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Κατόπιν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε το μείγμα της γέμισης να σταθεί για 10 λεπτά και προσθέτετε τον μαϊντανό και τον άνηθο.


4. Πλένετε τις πιπεριές και τις κόβετε στο επάνω μέρος τους – εκεί που είναι το κοτσάνι – ώστε να δημιουργήσετε «καπάκια». Τις καθαρίζετε από τα σπόρια τους και με ένα κουτάλι τις γεμίζετε με το μείγμα της γέμισης και κλείνετε με το καπάκι τους.


5. Τις αραδιάζετε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το νερό και περιχύνετε τις πιπεριές. Τις πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και κλείνετε με το καπάκι της κατσαρόλας. Σιγοβράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με τυρί φέτα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κύμινο για έξτρα γεύση



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face