alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

roasted-potatoes top

Ένα φαγητό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Εξαιρετικό ακόμα και για να συνοδεύσετε μια παγωμένη μπύρα

ΠΑΤΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

roasted-potatoes top

Ένα φαγητό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Εξαιρετικό ακόμα και για να συνοδεύσετε μια παγωμένη μπύρα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 μεγάλες πατάτες , πλυμένες και στεγνές
  • αλάτι
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 φλιτζάνια μανιτάρια λευκά ή πορτομπέλο ψιλοκομμένα

Για τη γέμιση

  • 4 φέτες καπνιστό μπέικον

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Με ένα πιρούνι τρυπάτε τις πατάτες γύρω γύρω και τις αλατίζετε. Τυλίγετε κάθε πατάτα με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1-1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν.


2. Μόλις ψηθούν, βγάζετε τις πατάτες από το αλουμινόχαρτο και τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν.


3. Κόβετε τις πατάτες κατά μήκος και με ένα κουτάλι βγάζετε τη σάρκα τους. Ψήνετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη σάρκα της πατάτας με το μισό βούτυρο. Σε τηγάνι σοτάρετε με το υπόλοιπο βούτυρο τα μανιτάρια για 3 λεπτά. Τα αποσύρετε και τα προσθέτετε στο μπολ με τη λιωμένη πατάτα. Προσθέτετε το μπέικον, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζετε με το μείγμα τις πατάτες και τις αραδιάζετε σε ένα ταψί. Ψήνετε τις πατάτες στο γκριλ για 10 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπέικον με ψιλοκομμένο ζαμπόν γαλοπούλας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face