alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

souvlaki-laxanikon top

Το πιο ιδανικό και νόστιμο σουβλάκι για το καλοκαιρινό μπουφέ σας

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟΥ

souvlaki-laxanikon top

Το πιο ιδανικό και νόστιμο σουβλάκι για το καλοκαιρινό μπουφέ σας

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/4 κιλό ντοματίνια
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
  • 6 μανιτάρια λευκά κομμένα στα 4
  • 3 μικρές μελιτζάνες χοντροκομμένες
  • 3 μικρά κολοκυθάκια χοντροκομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1/2 κιλό χαλούμι κομμένο σε μικρούς κύβους

Για το ντρέσινγκ

  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κουτ.γλυκ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ.γλυκ. ζεστό νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 φλιτζάνι ρόκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και τα χτυπάτε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη. Αδειάζετε μέσα τα λαχανικά και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Τα αφήνετε για 1-2 ώρες να μαριναριστούν.


2. Περνάτε τα λαχανικά και το χαλούμι εναλλάξ σε 12 καλαμάκια. Ψήνετε στο γκριλ ή στα κάρβουνα για 5 λεπτά από κάθε μεριά. Στην διάρκεια του ψησίματος με ένα πινελάκι αλείφετε με άφθονο ντρέσινγκ τα λαχανικά.


3. Σερβίρετε τα σουβλάκια πάνω στα φύλλα της ρόκας και τα περιχύνετε αν θέλουμε με λίγο επιπλέον ντρέσινγκ.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Βρέξτε τα ξύλινα καλαμάκια σε κρύο νερό πριν περάσετε τα λαχανικά σας, για να μην καούν στο ψήσιμο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face