alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

piperies-gemistes top

Λατρεμένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας, στην ενισχυμένη του εκδοχή με μπόλικα λαχανικά

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

piperies-gemistes top

Λατρεμένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας, στην ενισχυμένη του εκδοχή με μπόλικα λαχανικά

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 πιπεριές κίτρινες στρογγυλές
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη

Για τη γέμιση

  • 2 κουτ. σουπ. σταφίδες μαύρες Κορίνθου
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • 2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μπαχάρι σκόνη
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα πλυμένο και σουρωμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε τις σταφίδες σε ένα μπολ σε νερό και τις αφήνετε να μουλιάσουν για 15 λεπτά και μετά τις σουρώνετε.


2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο το ελαιόλαδο και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε, για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα λαχανικά και τις σταφίδες και τα σοτάρετε όλα μαζί μέχρι για 5 λεπτά. Έπειτα ρίχνετε την κανέλα, τον δυόσμο και το μπαχάρι. Ανακατεύετε και προσθέτετε το ρύζι.


3. Προσθέτετε νερό τόσο όσο να καλύψει τα υλικά και αλατοπιπερώνετε. Τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Κατόπιν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε το μείγμα της γέμισης να σταθεί για 10 λεπτά και προσθέτετε τον μαϊντανό και τον άνηθο.


4. Πλένετε τις πιπεριές και τις κόβετε στο επάνω μέρος τους – εκεί που είναι το κοτσάνι – ώστε να δημιουργήσετε «καπάκια». Τις καθαρίζετε από τα σπόρια τους και με ένα κουτάλι τις γεμίζετε με το μείγμα της γέμισης και κλείνετε με το καπάκι τους. Μπορείτε να τις κόψετε και κάθετα στα δύο και μετά να τις γεμίσετε.


5. Τις αραδιάζετε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το νερό και περιχύνετε τις πιπεριές. Τις πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και κλείνετε με το καπάκι της κατσαρόλας. Σιγοβράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κύμινο για έξτρα γεύση.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face