alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pantzaria-psita top2

Τα ψητά παντζάρια με μυρωδικά έχουν μια υπέροχη, πλούσια γεύση και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και για να φτιάξετε ριζότο ή σαλάτες

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

pantzaria-psita top2

Τα ψητά παντζάρια με μυρωδικά έχουν μια υπέροχη, πλούσια γεύση και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και για να φτιάξετε ριζότο ή σαλάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό παντζάρια πλυμένα, μόνο οι βολβοί
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα ταψί ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα παντζάρια αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε ώστε καλυφθούν παντού τα παντζάρια. Προσθέτετε τα βότανα, το σκόρδο και ¼ φλιτζάνι νερό.


2. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα παντζάρια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα με 1 ώρα και 10 λεπτά. Τα παντζάρια είναι έτοιμα όταν τα τρυπάτε με ένα πιρούνι και αυτό γλιστρά εύκολα.


3. Τα αποσύρετε από το φούρνο, τα αφήνετε να σταθούν για λίγο ώστε να μπορείτε να τα πιάσετε και τα ξεφλουδίζετε. Τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Ένας εύκολος τρόπος να τα ξεφλουδίσετε είναι τα σκουπίσετε με χαρτί κουζίνας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face