alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

manitaria top

Βαρεθήκατε τα απλά ψητά μανιτάρια; Εμείς σας έχουμε την πιο νόστιμη και πρωτότυπη συνταγή!

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΥ

manitaria top

Βαρεθήκατε τα απλά ψητά μανιτάρια; Εμείς σας έχουμε την πιο νόστιμη και πρωτότυπη συνταγή!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 7 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 4€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 32 μεγάλα λευκά μανιτάρια

Για μαρινάδα

  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξίδι
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σουπ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1/4 φλιτζάνι σπόρους κύμινο
  • 1/4 φλιτζάνι σπόρους κόλανδρο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κάρυ σκόνη
  • 1 κουτ. σουπ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κουτ. σουπ. κουρκουμά
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη μαρινάδα. Ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μπλέντερ και το πολτοποιείται μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα. Αν χρειαστεί προσθέτετε ελάχιστο νερό.


2. Σε ένα μπολ ρίχνετε την πάστα της μαρινάδας. Καθαρίζετε καλά τα μανιτάρια και τα ρίχνετε στο μπολ με τη μαρινάδα. Ανακατεύετε καλά να καλυφθούν παντού. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα.


3. Τινάζετε τα μανιτάρια να φύγει η περίσσια ποσότητα μαρινάδας και τα περνάτε σε 8 ξύλινα σουβλάκια, τα οποία έχετε πριν μουσκέψει σε κρύο νερό.


4. Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου ή στο σχαροτήγανο για 6 – 7 λεπτά. Σερβίρετε ζεστά μαζί με ρύζι μπασμάτι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και άλλα λαχανικά όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες και μπάμιες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face