Για 4 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τη μαρινάδα. Ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μπλέντερ και το πολτοποιείται μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα. Αν χρειαστεί προσθέτετε ελάχιστο νερό.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε την πάστα της μαρινάδας. Καθαρίζετε καλά τα μανιτάρια και τα ρίχνετε στο μπολ με τη μαρινάδα. Ανακατεύετε καλά να καλυφθούν παντού. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
3. Τινάζετε τα μανιτάρια να φύγει η περίσσια ποσότητα μαρινάδας και τα περνάτε σε 8 ξύλινα σουβλάκια, τα οποία έχετε πριν μουσκέψει σε κρύο νερό.
4. Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου ή στο σχαροτήγανο για 6 – 7 λεπτά. Σερβίρετε ζεστά μαζί με ρύζι μπασμάτι.
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και άλλα λαχανικά όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες και μπάμιες.