Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Μόλις ζεσταθούν καλά ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε σε δυνατή θερμοκρασία για 3 – 5 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά.
2. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε τα μανιτάρια να βράσουν σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε μαζί με ψημένες αραβικές πίτες.
Μπορείτε να ενισχύσετε την γεύση με λίγα αποξηραμένα μανιτάρια μουσκεμένα στο κρασί για μισή ώρα.