alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tigania manitaria top

Απλό και νόστιμο ορεκτικό ή μεζεδάκι που ταιριάζει απίστευτα ακόμα και ως συνοδευτικό με μοσχάρι κατσαρόλας ή κοτόπουλο φούρνου

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

tigania manitaria top

Απλό και νόστιμο ορεκτικό ή μεζεδάκι που ταιριάζει απίστευτα ακόμα και ως συνοδευτικό με μοσχάρι κατσαρόλας ή κοτόπουλο φούρνου

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Μόλις ζεσταθούν καλά ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε σε δυνατή θερμοκρασία για 3 – 5 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά.


2. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε τα μανιτάρια να βράσουν σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε μαζί με ψημένες αραβικές πίτες.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να ενισχύσετε την γεύση με λίγα αποξηραμένα μανιτάρια μουσκεμένα στο κρασί για μισή ώρα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face