Για 4 άτομα ()
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, περίπου 4 λεπτά. βγάζετε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε στην άκρη.
2. Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το κρέας, και σβήνετε με τον χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτετε το ζωμό, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το μέλι. αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει για 1 ώρα.
3. Μετά από 1 ώρα προσθέτετε τα βερίκοκα και τη μισή ποσότητα από το δυόσμο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα για 30 λεπτά μέχρι το κρέας να μαλακώσει πάρα πολύ και να γίνει τρυφερό. Τέλος προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με τον δυόσμο και το φιλέ αμυγδάλου και σερβίρετε.
Μπορείτε να συνοδεύετε με μπρόκολο στον ατμό και κους κους ή ρύζι μπασμάτι.